Черно море победи Созопол с 4:0 във втората си проверка за деня на стадион "Тича". Головете вкараха завърналият се в тима Матиас Курьор, Велислав Василев, Родриго Вилела и Пабло Гарсия.
 
В първата контрола, играна по-рано днес на стадион "Младост", варненци надделяха над Дунав Русе с 4:1.
Домакините започнаха по-активно срещата, но трудно стигаха да сериозно голово положение. Черно море все пак откри резултата в 36-та минута. Велислав Василев центрира в наказателното поле на созопол, а завърналият се на "Тича" Матиас Курьор отклони леко топката и тя влезе във вратата на гостите. В 39-та минута Велислав Василев стреля от около 20 метра, но вратарят на гостите успя да боксира топката. В 42-та минута Георги Радев от Созопол получи за секунди два жълти и съответно червен картон, но на негово място в игра се появи Петър Кюмюрджиев.
 
Черно море удвои преднината си в 47-та минута. Мазир Сула получи топката в наказателното поле на гостите и пусна топката към Велислав Василев, който от 3-4 метра вкара за 2:0. В 65-та минута Мазир Сула стреля по диагонал отляво от 20-тина метра, на вратарят на Созопол спаси. В 73-та минута домакините можеха да вкарат нов гол. След лошо изнасяне на топката от играчите на гостите тя попадна у Родриго Вилела, който нахлу в наказателното поле отляво и стреля опасно, но за късмет на Созопол топката мина на сантиметри встрани от вратата.
 
В 80-та минута Родриго Вилела с удар по земя вкара третия гол за Черно море в мача. Минута по-късно отново Родриго Вилела пропусна от чиста позиция да вкара четвърти гол за домакините. В 90-та минута съдията отсъди дузпа за домакините, която Пабло Гарсия реализира за 4:0. В последните секунди на мача Галин Димов от гостите получи два жълти и съответно червен картон.
 
До момента по време на подготовка си Черно море изигра шест контроли. В първата "моряците" завършиха 3:3 с Добруджа, а във втората и третата - надделяха с по 3:0 над Лудогорец 2 и Черноморец Балчик. В четвъртата проверка Черно море спечели с 3:2 като гост на румънския Фарул, а днес в първата си проверка надделя над Дунав с 4:1, а във втората - победи Созопол с 4:0.
 
Последната проверка на Черно море преди възобновяването на първенството е в събота срещу Добруджа.