Денис Динев е последното ново попълнение в Янтра през тази зима. Бранителят идва в габровския тим като преотстъпен от състава на Левски до края на първенството. Денис тренира в школата на „сините“ от 8 годишен. Първият му треньор е Веселин Сърбаков. Негови наставници са били също Михаил Захариев, Владимир Вутов, Йордан Петков, Захари Сираков и Иво Градев. Капитан на своята възраст, набор 2004. Има спечелена Купа на България-БФС с U14. С U15 e триумфирал в Елитната група и е отличен като най-добър защитник на първенството. Зад гърба му са вече няколко лагера и двубои за различните юношески национални формации. От лятото талантливият централен бранител тренира с представителния тим на Левски и три пъти е попадал в групата за двубоите от efbet Лига и Купа България.

Динев се присъединява към Янтра след подготвителния лагер „сините“ в Турция. Там младокът взе участие в пет от шестте контроли на тима – срещу Гурник (Забже, Полша), Бохемианс (Прага, Чехия), Генчлербирлиги (Турция), Динамо (Киев, Украйна) и Верес (Ровно, Украйна).

„Станимир Стоилов ми каза, че очаква от мен да покажа едно добро ниво, да се раздавам на максимум и да давам всичко от себе си по време на преотстъпването ми тук. Неговото мнение е, че това ще помогне за доизграждането ми като футболист“, сподели Денис пред официалния сайт на Янтра.

Личната амбиция на младия талант е да натрупа опит в професионалния футбол и да радва габровските любители на футбола. „Желанието ми е да помогна на Янтра с каквото мога. Надявам се на добри игри и победи, за да радваме хората, които идват да гледат срещите. Обстановката, която намерих ми хареса много. Виждам един много сплотен колектив. Момчетата ме приеха отлично още от влизането ми в съблекалнята и се чувствам добре. Смятам, че потенциалът е налице в отбора. Мисля, че можем да постигнем много повече от това, което е направено до момента. Смятам, че е напълно реалистично да сме с поне няколко позиции по-нагоре в подреждането в края на първенството“, завърши новото попълнение на Янтра.