Зимната подготовка за младите таланти от школата на Нефтохимик започва. От понеделник (13-ти януари) всички възрастови формации влизат в редовния си седмичен тренировъчен график. Отборите ще се готвят за мачовете от пролетния полусезон в спортен център „Изгрев“, а някои от тях ще вземат участие в национални и международни турнири или ще проведат подготвителни лагери.

Ясно за сега е участието на „шейховете“ от отбора за деца, родени през 2008 г., с треньор Тодор Топалов, в турнира “ATRIM SUPERSTARS CUP 2020”, който ще се проведе от 30-ти януари до 2-ри февруари, в Пловдив. Там зелените надежди ще премерят сили с отбори като Интер /Милано/, Ботев /Пловдив/ ЦСКА /София/ и други. През идната седмица ще бъдат потвърдени и турнирните и контролните срещи за всички останали отбори. Известно до момента е и, че децата, родени през 2005 и 2006 г., водени съответно от Тодор Койчев и Милен Христов, ще проведат съвместен зимен лагер във Велинград.

„Почивката свърши. От другата седмица всички сме на линия и влизаме в тренировъчния си ритъм. В понеделник с треньорите от школата ще направим начална оперативка за 2020 година, на която ще обобщим целите за втория полусезон и ще направим план за подготовката на всеки един отбор. Сигурен съм, че всички треньори от колектива са нетърпеливи да се видят с отборите си и да започнат отново работа. Знам, че и децата нямат търпение, така че всички с вълнение откриваме годината.“ – сподели директорът на школата на Нефтохимик - Костадин Джамбазов.