Втородивизионният Марица (Пловдив) стартира днес предсезонната си подготовка с група от 23 футболисти. 

Първото занимание се проведе на клубния стадион, като в него се включиха и две нови попълнения Стефан Попов и Дъглас Иваноф.
19-годишният полузащитник Попов идва от втория отбор на градския съперник Ботев, 20-годишният атакуващ халф Иваноф, който е роден в белгийския град Генк, но е с български корени, за последно е бил част от белгийския Кортрайк в предишните два сезона. 

Старши треньорът Николай Димитров в понеделник очаква към състава да се присъедини и третият нов футболист - бившият юношески национал Радослав Апостолов, който играеше през изминалия сезон за великотърновския Етър. 

Двама юноши на Марица също ще се готвят с мъжкия състав. Това са Васил Янин (набор 2003) и Сали Садъков (набор 2005), които ще се подготвят наравно с останалите футболисти. Те са част от отбора при юношите старша възраст с треньор Красимир Иванов. Очаква се в началото на следващата седмица към състава да се присъедини още един футболист. 

От днешното занимание отсъстваха вратарите Илия Николов и Виктор Петков по лични причини, както и халфът Сами Мехмедов заради ангажименти с младежкия национален тим на България.

До този момент играчите тренираха самостоятелно по индивидуални програми, специално подготвени от треньорския щаб, поради което се намират в добра спортна форма. 

Първата проверка е още на 11 юни (събота) срещу съгражданите от Локомотив. Срещата ще се проведе на стадион "Марица" от 11:00 часа. 

Отборът ще тренира двуразово в Пловдив до 19 юни, когато заминава на подготвителен лагер в Словения. Там тимът ще изиграе пет или шест контролни срещи с европейски отбори. 

След завръщането си в България на 6 юли Марица ще продължи своята подготовка в Пловдив до започването на шампионата във Втора лига.

Група на Марица за първата тренировка: 
Петър Начев, Борислав Дончев, Димитър Аврамов, Георги Иванов, Йордан Пейчинов, Мартин Лазов, Васил Янин, Веселин Марчев, Симеон Вешев, Илиян Йорданов, Милен Танчев, Христиан Димитров, Мартин Газиев, Станислав Маламов, Теодор Фърков, Айкут Янъков, Сали Садъков, Стефан Попов, Дъглас Иваноф, Мариян Тонев, Валери Домовчийски, Петър Атанасов, Станимир Димитров