Тимът на Марица (Пловдив) разпиля Монтана с 4:1 в мач от втория кръг на Втора лига. В първото си домакинство през сезона пловдивчани не оставиха никакви шансове на доскорошния член на efbet Лига, а герой стана Мариян Тонев. Нападателят отбеляза хеттрик, след като се разписа в 21-ата, 59-ата и 71-ата минути. Димитър Аврамов пък вкара за 3:0 в 64-ата минута. Последните секунди Димитър Буров вкара почетен гол за гостите.

Така съставът на Николай Димитров поведе в класирането с пълен актив от шест точки, а Тонев е голмайстор с четири попадения. Той откри в 21-ата минута, а в 59-ата минута удвои при опит за центриране, когато изненада Марио Кирев. Малко по-късно Аврамов излезе зад защитата и матира бившия страж на Ювентус с удар под гредата. 

Около двайсет минути преди края на мача Тонев отбеляза своя хеттрик, пращайки топката в долния десен ъгъл на гостуващия страж. 

Два пъти добре се намеси и стражът на домакините Илия Николов, който предотврати два опасни удара. Единият на Аспарух Смилков, който с глава от два метра не успя да вкара почетното попадение. Все пак в последните секунди гостите върнаха един гол чрез Буров.

Марица показа по-добра форма и напълно нормално отнесе своя противник, като даде заявка за едно от първите места във втория ешелон през тази кампания. 

Гостите пък демонстрираха много слабости в защита, като Веселин Марчев и Станислав Маламов по двата фланга създадоха множество опасности.

Марица 4:1 Монтана  

1:0 Тонев (21) 
2:0 Тонев (59) 
3:0 Аврамов (64) 
4:0 Тонев (71)
4:1 Буров (90)