Локомотив Сф и Витоша Бистрица ще трябва да изиграят своя бараж за едно място в елита на стадиона в парка „Лаута“ в Пловдив. Двубоят е насрочен за петък, от 20 ч. на неутрален терен.

И това би било напълно уместно, ако за този бараж, освен Локо Сф, се бе класирал Пирин. Благоевградски срещу софийски тим в Пловдив е напълно нормално.

Но когато на терена в битката за промоция се изправят два софийски отбора би било напълно излишно да се разкарват те, да се правят допълнителни разходи от ръководствата им. А и феновете им, колкото и да са те, да пътуват на 130 км от столицата. И да се връщат по нощите към София, защото да не забравяме, мачът ще започне в 20 ч., а може да има продължения и дузпи...

Какъв е проблемът, има и време до петък, срещата да бъде преместена от СТК на БФС в столицата? Свободни стадиони с осветление – колкото искате. И „Васил Левски“, и „Георги Аспарухов“, и „Българска армия“ са напълно свободни за място на провеждане на двубоя. Струва си да се помисли и да се реагира бързо.

А иначе последните три мача между тези два отбора завършиха с победи за Локо Сф. Последният официален двубой бе на стадиона в Бистрица през април миналата година във Втора лига, а тогава той завърши 2:0 за „червено-черните“.

През този сезон Локо Сф и Витоша изиграха две контроли. В първата на помощния терен в „Надежда“ през октомври 2017 г. втородивизионният Локомотив надви с 3:1 елитния Витоша. През февруари тази година на стадион „Летище“ в друга проверка пак Локо Сф спечели – 1:0, а Витоша пропусна дузпа и уцели три греди.

Но сега предстои официален мач, който няма нищо общо с контролите. И битката за последната квота за елита ще бъде отворена и оспорвана. Хубаво би било сблъсъкът между софийските опоненти /защото Бистрица е на 10 км от София/ да се състои на столичен стадион.