Локомотив Сф освободи скоропостижно привлечения преди дни Даниел Златков. Оказа се, че Българския Роналдо все още има действащ договор с белоруския Шахтьор Солигорск, който изтича в края на календарната 2018 година.

От Шахтьор са поискали трансферна сума от Локомотив Сф, което е отказало „червено-черните” от намерението им да ангажират Златков. Самият футболист се е извинил на ръководството на Локомотив, тъй като самият той не е знаел, че договорът му с белоруския клуб не е изтекъл.

При това по положение Локомотив Сф реагира незабавно и привлече гръцкия централен бранител Костас Манолас. Въпросният футболист е първи братовчед на известния защитник от Рома, който носи същото име като новата придобивка на локомотивци.

Бащата на новия локомотивец Стелиос Манолас пък е един от големите гръцки футболисти, защитник, играл през цялата си кариера само за АЕК Атина.

Костас Манолас също е юноша на АЕК, но за последно е играл в първодивизионния Левадиакос. Той се е състезавал за този тим до Нова година.

В събота от 14 ч. на помощния си терен с естествено покритие Локомотив Сф ще изиграе последната си контрола преди подновяването на сезона във Втора лига. Съперник на тома ще бъде третодивизионният отев Ихтиман.