Локомотив Горна Оряховица се събира за първа тренировка на 8 януари. Всичко на футболистите е изплатено, а отборът на "железничарите" завърши във финансова стабилност 2018 година. Плановете за подготовката бяха разкрити от наставника Красимир Мечев.

"Събираме се на 8 януари за първа тренировка и начало на подготовката за новия полусезон. Тогава ще са ясни имената на новите попълнения в нашия отбор. Ще запознаем момчетата с целите и задачите пред отбора преди началото на пролетта."

"Няма да се борим за оставане и живуркане в групата, преговаряме с доста футболисти, но ще подберем това, което ни е нужно. Искаме да работим в перспектива, да създадем с треньорския щаб една здрава сплав между рутината и младостта в дългосрочен план. Контролите са уточнени - ще бъдат осем на брой."

"Стартираме първата на 23 януари срещу Ботев Пловдив. Надявам се всички да са здрави, за да направим една хубава подготовка преди началото на полусезона във Втора лига. Желанието ни е да вдигнем конкуренцията в отбора."

"Който се влага най-много и работи усърдно в тренировъчния процес, той ще бъде в титулярния състав. Този, който покаже най-голямо старание, той ще е, борбата за място ще вдигне несъмнено нивото на отбора. Сплав между рутина, младост и себераздаване - такъв искам да виждам Локомотив в предстоящите мачове!", заяви Мечев, който пое отбора в края на миналата година.

"Старши треньор е Красимир Мечев. Кондиционен треньор ще бъде Илия Пендов. Помощник-треньор остава Марин Байчев. Биян Саид е треньор на вратарите, а Лъчезар Русев работещ в ДЮШ, ще трупа опит с мъжкия отбор", разказа президентът на клуба Георги Бижев.

"На футболистите всичко е изплатено за разлика от много отбори във Втора Професионална лига и не дължим нито лев на доставчици и хотели, а задълженията към НАП драстично намаляват. Завършваме 2018 година финансово стабилни."

"Тихомир Трифонов-Херо удължи договора си до 2021 година. В отбора остава и опитният страж Евгени Александров, който бе стабилен на вратата въпреки спекулациите, че ще играе в чужбина."

"Разполагаме с много добра тренировъчна база в град Долна Оряховица и преценихме, че не е нужно да се разхищават финансови средства за лагери. Подготовката на отбора ще се проведе изцяло при домашни условия", каза още президентът на клуба Георги Бижев. /БТА