Марин Байчев е новият помощник-треньор на втородивизионния футболен клуб Локомотив Горна Оряховица. 50-годишният специалист става асистент на наставника на "железничарите" Милчо Сирмов, а в щаба е още и Витомир Вутов, който е треньор на вратарите, съобщават от клуба.

Байчев е юноша на Локомотив Горна Оряховица, за който записва над 100 мача в елита. От септември до декември 2018 година той за кратко води отбора във Втора Професионална лига.

Стратегията на клуба е насочена към налагането на млади футболисти от ДЮШ в мъжкия тим. Неговата роля като помощник-треньор ще бъде изключително важна, защото той ще помага за по-доброто интегриране на младите футболисти към първия отбор.

Байчев ще продължи да изпълнява и длъжността директор на ДЮШ на Локомотив Горна Оряховица, но няма да води гарнитура. Задачата му е да осъществява цялостен методически контрол върху всички формации от школата. Ще следи развитието на юношите младша и старша възраст, за да се налага същата схема на игра, както на представителния тим.