Със 7 нови футболисти завърналият се в професионалния футбол Литекс започна подготовка. На първото занимание на отбора от Ловеч се явиха 23-ма играчи. Новите имена са това на вратаря Петър Петров и полевите играчи Иван Торицов, Мартин Симеонов, Светослав Читаков, Емил Петров, Радой Божилов и Георги Търтов.

Старши треньорът Живко Желев каза, че очаква в най-ново време още нови футболисти, като това ще бъдат по-опитни играчи. С тях все още се водят преговори. От отбора са освободени Атанас Курдов, Емил Грозев, Иван Филипов, Александър Кирилов, Денил Селимински, Радослав Байчев и Антони Балъков.

До началото на новия сезон във Втора лига отборът на Литекс ще се готви на собствената си база в Ловеч. Тимът ще изиграе 6 контроли. На 24 юни е първата проверка срещу Витоша Бистрица в Тетевен. На 28 юни в Ловеч Литекс играе срещу националния отбор до 19 години, който се подготвя за европейското първенство в Грузия. За контролата на 1 юли се уточнява съперник, на 5 юли тимът среща Ботев Гълъбово в Тетевен, а на 8 юли гостува на Етър във Велико Търново.

Все още се търси съперник и за последната контрола на 15 юли. Живко Желев каза, че целта пред отбора във Втора лига е да постига победи във всички мачове. "Всички очакват във всеки мач Литекс да излиза и да играе за победа. Показахме го и когато бяхме в Трета лига. Не е нужно някой да поставя на отбора задължителна цел завръщане в елита. През годините Литекс си е изградил достатъчно уважавано име не само в България, но и Европа. Всички знаем какво се очаква от нас и мисля, че ще отговорим на очакванията на хората."


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.