Втородивизионният Кариана стартира зимната си подготовка с 19 футболисти, от които четирима нови. Това са дошлият от Дреновец вратар Юлиян Весков, халфът Емануил Личев от Миньор Раднево и преотстъпените от Монтана нападатели – Пиер Пиеров и Владислав Цеков.

Старши треньорът на Кариана Веселин Великов иска да привлече един опитен футболист, който да замести напусналия Цветомир Тодоров.

Първата част от подготовката на тима ще протече до 19 януари в домашни условия, а след това те заминават на лагер в Сандански (б.а. 20 - 31 януари). За този период са предвидени седем контроли. Първата проверка ще се състои на 15-и януари с Дреновец, а два дни по-късно ще се изправи срещу елитния Ботев Враца. Последната контрола преди подновяване на първенството ще бъде срещу Локомотив София на 8 февруари. Останалите четири проверки ще се уточняват допълнително.

След първият полусезон Кариана Ерден заема деветата позиция във Втора лига с 23 точки и тимът се представя силно под ръководството на Веселин Великов.