Кариана Ерден се наложи с 2:1 над Струмска слава в мач от 15-ия кръг на Втора лига. Въпреки че хитът във Втора лига е изправен пред сериозна дилема, свързана със съществуването на тима, отборът съумя да се вдигне и се изкачи на първа позиция в класирането. В началото на мача Владислав Цеков изведе домакините напред, а през втората част Мартин Костов възстанови равенството. В самия край на срещата Кариана все пак стигна до победата с гол на Жустиньо Мендеш и запази лидерската си позиция. 

Появиха се информации, че ръководството на отбора е обявило пред треньорския щаб, че тимът се разпуска скоро и футболистите са свободни да си търсят нови отбори.  Все пак предстои да видим развръзката в клуба. 

По същото време в Перник Миньор най-накрая постигна първа победа под ръководството на Христо Янев и сложи край на отрицателната си серия. "Жълто-черните" надвиха с 2:0 състава на Янтра Габрово. Головете бяха дело на Кристиян Слишков и Андреас Васев. 

Созопол, от своя страна, се наложи с минималното 1:0 над Нефтохимик Бургас. Победното попадение за гостите падна още в третата минута.