Капитанът на Пирин Юлиян Попев коментира ситуацията в клуба в момента, където не се плащат навреме възнагражденията и се стигна до бойкот на една тренировка. Той разкри, че играчите вече са подновили занимания и се надяват да се разреши този проблем. 

"В момента клубът не се намира в добро състояние - и финансово, и в класирането. Неприятно е, но се надяваме да почнат да се оправят нещата", сподели Попев пред "Спортно шоу Гонг" по "Дарик радио" и коментира дали е могъл да напусне преди сезона. 

"През лятото имах няколко оферти, преговарях с други отбори, но така прецених, че за момента е по-добре да остана. Искахме с общи усилия да утвърдим Пирин във Втора лига", сподели още ветеранът и добави, че е жалко "орлетата" да са в такова състояние. 

"Наистина е стряскащо да говорим за оцеляване във Втора лига. Пирин е дал много футболисти на България, в националния отбор са много играчите, както и в много тимове от Първа и Втора лига. Не е сериозно това класиране, може би сме виновни всички в клуба в момента за тази ситуация." 

"Пирин е един отбор, който може да служи като трамплин на всеки един играч. За съжаление се случват често кризите, но се надяваме скоро да се излезе от тази ситуация", допълни Попев и се върна на проблема със заплатите. 

"Никой не ни е говорил, казаха ни само, че ще се оправят нещата, но не са ни казали конкретни дати, дни. В момента тренираме, подновихме занимания, един ден само не бяхме тренировка. Всички футболисти седнахме и поговорихме, за самите нас решихме да подновим заниманията. Решихме да направим, каквото можем, пък каквото ще става... Ние не можем да отговаряме за другите неща."

"Напълно е възможно да се разбягат хората през зимата, всеки един ще е в правото си, след като не е получавал заплатите си. Неприятни са нещата с неполучаването на парите, но не искам да навлизам в подробности. Оптимист съм, в най-кратки срокове нека се разбере какво се случва", сподели Попев и разкри дали футболната общественост в Благоевград се вълнува от клуба. 

"Те хората се интересуват от отбора и какво се случва, но не можем да им отговорим по никакъв начин какво става", завърши Попев.