Капитанът на ФК Левски 2020 (Лом) Николай Христов напусна отбора, за да продължи кариерата си в първодивизионния ГФК Тиквеш 1930 (Кавадарци) от Република Северна Македония. 32-годишният Христов е с основен принос за спечелването на шампионската титла в Северозападна Трета лига и класирането на ломчани във Втора лига.

"Никога няма да забравя моя престой в Лом, където само за един сезон, с един само за няколко месеца създаден отбор и възстановен стадион, станахме шампиони и то без нито една загуба. Благодаря на президента на клуба Гаврил Гаврилов, на кмета д-р Георги Гаврилов, на треньорите, с които работих, на всички момчета от отбора, на нашите фенове, за доверието и подкрепата! Вярвам, че отборът има сили и ще се пребори за мястото си във Втора лига. За мен бе чест и отговорност да нося капитанската лента на Левски Лом - каза Христов.

Тиквеш (Кавадарци) тази година се върна в Първа лига на Република Северна Македония, но заема 10-о място след есенния дял на първенството с 15 точки, три пред предпоследния Борец (Велес).

Във Втора лига ситуацията за Левски (Лом) изглежда доста отчайваща, тъй като те имат само 6 точки след първите 21 кръга и изостават на цели 14 от първия в зоната на спасението Добруджа (Добрич).