Иван Дончев е сред именитите бургаски футболисти, донесли много успехи за града в близкото минало. Днес той се е отдал на треньорската професия и предава уменията си на новите поколения футболни таланти в Нефтохимик. 

Възрастовите формации, които води са сред лидерите в региона и са конкурентоспособни на национално ниво.

Любо Божанков подкрепи Нефтохимик в борбата му за „Лазур“

Ето как Иван Дончев коментира ситуацията в клуба и липсата на подкрепа от Общинския съвет пред клубния сайт:

Датите 28-ми ноември наближава и ние се подготвяме за срещата с общинските съветници. Децата и родителите се чувстват обидени от пренебрежението на тази институция към Нефтохимик и са решени да излязат на улицата, за да покажат, че в важно клубове като Нефтохимик да съществуват и да бъдат поощрявани. 

Жалко е, че ние трябва да обясняваме това на Комисията по спорт. 

В крайна сметка работата на тази Комисията не е ли да създава добра среда за спорт? Те трябва с всички средства да помагат, за да се развива спорта, а вместо това излагат икономически и правни съображения, които уж ги спират.

Най-обидното е, че те не мислят за съдбите на всички деца, които искат само да тренират футбол, да правят това, което обичат. Тези деца не се интересуват от сметките на политиците.

Отборите, които водя са първенци на регионално ниво и са носители на много престижни отборни и индивидуални награди от национални и международни турнири. 

Искам на 28-ми тези политици лично да им обяснят теорията за пустото и празното, която прокламират.