Крилото Християн Чипев е второто ново попълнение в състава на Янтра. 20-годишният атакуващ футболист през есента беше в състава на Локомотив (София) в Еfbet лига и взе участие в три мача на "железничарите". Преди това носеше екипа на друг тим от елита - Царско село, в който беше привлечен от Любослав Пенев.

Чипев е юноша на Левски и има записани мачове за юношеския национален отбор до 16 години под ръководството на Викторио Павлов. През януари 2017-та година е одобрен от немската академия DFI, а в последствие преминава в тима на HFC Халешер и играе за формацията до 19 години в трета Бундеслига. Левият външен халф парафира договор с Янтра до края на сезона.

"Радвам се, че се присъединявам към Янтра. Габрово е футболен град и заслужава професионален статут. Затова се надявам да дам своя принос на тима да подобри миналогодишното си представяне. Амбицията ми е да покажа своите възможности и да помогна на отбора да прогресира в класирането. Добрият колектив, качествените футболисти и добрата сплав между млади и опитни играчи ме обнадеждват, че този състав има потенциал да гони класиране в горната половина на таблицата", заяви новото попълнение на габровския тим.