Израстналият в школата на нидерландския Твенте Станислав Дюлгеров ще подсили състава на Янтра за новия сезон във Втора лига.

Дюлгеров е вътрешен халф. 20-годишният футболист е роден в Бургас и започва в школата на Черноморец. Изкарал е няколко сезона в гръцкия филиал на академията на лондонския Арсенал. След това преминава през Щадлон – регионалното за Северна Германия спортно училище на Шалке 04 и през лятото на 2018-та е привлечен от Твенте. В школата на нидерландския клуб изкарва четири години и преминал през гарнитурите U16, U17, U18 и U21. Подготвял се е с първия отбор на Твенте, а официални мачове има с  втория състав на клуба. Носил е екипа и на младежките национални отбори на България U19 и U21. През изминалия сезон Дюлгеров беше в състава на Арда в efbetЛига, а преди това е играл за гръцкия Аполон (Лариса).

„Идвам, за да играя и да помогна с каквото мога на отбора. Намирам една отлична обстановка, момчета с добри характери и в съблекалнята всичко е отлично. Базата на отбора също е добра. Вярвам, че ще се впиша бързо в състава. В отбора има потенциал, има добри футболисти и с повече работа можем да гоним високи цели. Мога да обещая на привържениците на Янтра, че ще дам всичко от себе си, за да помогна за това отборът да върви напред и те съответно да се наслаждават на играта му“, сподели новото попълнение на Янтра.