Ростислав Данчев, Николай Георгиев и Филип Колев ще носят екипа на Янтра Габрово през пролетния полусезон във Втора професионална лига. И тримата взеха участие в подготовката на отбора и ще имат възможност да покажат качествата си през пролетта със зелено-бялата фланелка.

Ростислав Данчев е нападател и за последно е играл за състава на Нефтохимик. 186 сантиметровият таран е роден в Козлодуй и е започнал състезателния си път в местния Ботев. Там дебютира и в мъжкия футбол. Играл е също за отборите на Локомотив (Дряново) и Янтра (Полски Тръмбеш). Миналото лято е привлечен от Нефтохимик и записва 12 мача и три гола за тима от Бургас. „Щастлив съм да бъда тук. Идвам с амбицията да играем добър футбол, да радваме привържениците и да печелим точки. Вярвам, че Янтра ще се представи по-силно пред пролетта“, сподели Данчев.

Николай Георгиев също се надява да носи радост на габровските футболни привърженици така, както го правеше дълги години неговият баща – Емил Георгиев (Льонката). Започнал е  футболния си път в Янтра, след което обучението му преминава през школата на Лудогорец. Има две спечелени купи на БФС и титла с гарнитурите на „орлите“. Макар и само на 18 години, младият полузащитник вече има изиграни два сезона и половина в третото ниво на родния мъжки футбол с екипите на Трявна и Локомотив (Дряново). „Чувството да се върнеш у дома и да играеш за отбора на родния град е страхотно. Надявам се да последвам стъпките на баща ми, който е радвал доста привържениците на габровския футбол. Искам да се уча от по-опитните. Желанието ми е да помогна на Янтра с каквото мога, да  надграждам и да вървим заедно нагоре. Със сърце, воля и здрави тренировки всичко се постига. Да не забравяме и чудесната габровска публика, която е 12-ят играч на отбора“, допълни Николай“, каза Георгиев младши.

21-годишното крило Филип Колев е възпитаник на школата на Локомотив (Пловдив) и е сочен за един от талантите на пловдивския клуб. Бивш юношески национал. Бил е част от групата и на първия тим на „смърфовете“. Играл е още за отборите на Спартак (Варна) във Втора лига и за Спартак (Пловдив) и Сокол (Марково) в Трета. През есента е защитавал цветовете на  Интер (Лайпциг) в немската Оберлига. „Радваме се да бъда тук. Много ми харесва проекта на Янтра и цялата организация. Хората са позитивни, усмихнати и много приятни, колективът е чудесен. Моето желание е да се развивам като футболист и личност и да трупам опит, а тук има откъде да получа позитивен такъв. Смятам, че в отбора има потенциал да се постигнат хубави неща. Следил съм представянето на тима до момента и съм наясно къде идвам. Определено смятам, че мястото на Янтра не е в долната половина на класирането и ще се опитаме да го покажем“, сподели новото попълнение на габровския тим.

Тази зима Янтра вече привлече в състава си и опитния полузащитник Никола Колев, както и крилото Християн Чипев.