Бившата звезда на Ливърпул и Лийдс Хари Кюъл даде интервю за официалния сайт на Пирин Благоевград. Кюел бе на гости на "орлетата" по време на лагера в Турция. Той е добър приятел с мениджъра на клуба Уорън Фийни. Кюъл изрази възхищението си от това, което се опитват да направят новите собственици на Пирин, както и че няма търпение "орлетата" да се изкачат по стълбичката и да влязат в efbet Лига.

„Благодаря, че ме поканихте да съм с вас и да наблюдавам тренировъчния процес през последните няколко дни. Първите ми впечатления са добри. Работил съм с мениджъра Уорън Фийни и преди. Наблюдавах няколко тренировки, видях играчите и как реагират на неговия стил и изисквания. Беше отлично, вижда се, че различен подход за тях в сравнение с това, с което са свикнали. Но говорейки си с играчите, разбирам, че се чувстват прекрасно и очакват с нетърпение втората част от сезона", заяви Кюъл.

„Да отидеш в нов отбор винаги е предизвикателство. Напрежението и натиска върху мениджърите в днешни дни е доста голям. Да отидеш в нов клуб, без значение от държавата, винаги е трудно. Уорън Фийни е доста ентусиазиран в това предизвикателство. Да дойде в този клуб и да работи с доста технични състезатели. Също да успее да предаде идеите си най-точно. Аз мисля, че могат да постигнат успех, но това ще отнеме време. И ако получи правилното отношение от играчите и наложи правилния манталитет, то той ще успее", добави още австралиецът.

"Вълнуващото за българския футбол в момента е определено това, което собственика на Пирин се опитва да постигне. Мисля, че е фантастично. Начинът, по който се въвежда нов вид култура. Вкарването на нов и опитен мениджър. Това, че се позволява да се вкарват нови и различни идеи в напълно различна футболна действителност. Българският футбол винаги е бил техничен. И да се въведе някой, който да вкара в надпреварата един друг стил е смело решение. За това си мисля, че бъдещето на Пирин е доста вълнуващо и добро. И чакам с нетърпение да видя отбора, как ще се изкачи по стълбичката и ще влезе в Първа лига", каза Кюъл.