Държавата отново влиза във владение на НСБ „Цар Самуил“, гр. Петрич, обявиха официално от Беласица, който се завърна в професионалния ни футбол.

Ето какво споделиха от петричкия клуб: 

Чакан резултат! Държавата си влиза във владение на НСБ „Цар Самуил“, Петрич

В присъствието на кмета на Петрич Димитър Бръчков и на част от спортната общественост министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев обяви, че държавата отново влиза във владение на НСБ „Цар Самуил“, Петрич. 

Министър Василев успокои, че отдаването на този имот ще се прецизира, защото има различни варианти. Те предстои да се обсъдят, но задължително ще се мисли за спортните клубове. Радостин Василев каза, че спортните имоти трябва да се ползват целесъобразно и по предназначение, намеквайки че е бил запознат с проблемите през годините с базата в Петрич.

Министърът посочи, че е провеждал разговори и срещи с общинското ръководство и с ръководството на ОФК „Беласица“, а срещата е организирал лично с всички страни по въпроса. Кметът Димитър Бръчков благодари за срещата и изрази надежда за 100-годишния юбилей на отбора Общината да бъде стопанин на стадиона. „Ще помагаме на отбора, за да играе мачовете си на този терен“, обеща министър Радостин Василев и очерта възможности за кандидатстване за финансиране.

В Петрич с министъра дойдоха също зам.-министъра Владимир Харизанов и от ръководството на Национална Спортна База ЕАД, собственик на НСБ „Цар Самуил“.