Група от 20 футболисти изведе треньорът Мартин Ковачев за първата лятна тренировка на Дунав (Русе) от 18:30 часа днес. Заниманието на стадиона в квартал „Здравец“ беше предшествано от водосвет за здраве и късмет през новия сезон във Втора лига, отслужен от отец Марин.

Към предварително обявените четирима нови играчи в отбора се присъедини още един. Както вече се знае, подготовка с Дунав започват 22-годишният доскорошен защитник на Арарат (Ереван) и младежкия национален отбор на Армения Арсен Галстян, 23-годишният вратар Иван Гошев, 27-годишният защитник Преслав Петров и 21-годишният нападател Мариян Вангелов. На проби в клуба е и 19-годишният нападател от Левски-Спартак Никола Ангелов.

Припомняме, че след края на сезон 2023/ 2024 Дунав се раздели със седем футболисти.

Старши треньорът на русенския тим Мартин Ковачев каза за БТА, че Симеон Вешев, Николай Дичев и Кристиян Господинов са получили разрешение да се присъединят към подготовката с ден-два по-късно заради различни причини. Тя ще бъде изцяло при домашни условия със занимания във фитнеса, на игрищата на базата на спортен комплекс „Дунав“ и Градския стадион.

Последната от предварително обявените 5 контроли, тази със Спартак (Плевен) отпада, тъй като срещу този отбор Дунав ще играе в първия кръг от първенството. Така за 13 юли се търси друг съперник. Ковачев уточни, че вече са отправени запитвания към 3-4 румънски отбора за мач в Русе на тази дата.

„Последният сезон беше разочарование. Трябваше поне с 10-12 точки повече да имаме. Искам през този сезон да изглеждаме по-добре, да печелим всяко едно домакинство и каквото можем да изкопчим като гости. Отборът ще вдига нивото по този начин и ще е доста по-силен“, каза още Ковачев.

БТА, Андрей Кючуков