Дунав Русе победи Литекс с 2:0 в контролна среща преди старта на шампионата, а двубоят се игра на Градския стадион в Ловеч. 

През първите 15 минути положения пред двете врати липсваха. В 19–ата минута гостите от Русе успяха да поведат в резултата с първата си опасна атака. Ахмед Ахмедов изведе с хубав пас Н’Диайе, който от малък удар успя да вкара топката под гредата на вратаря на домакините. 

В 31-ата минута Дунав получи правото да изпълни пряк свободен удар и след прецизно центриране на Васев, Ахмед Ахмедов удвои резултата след хубав удар с глава. 

Няколко минути по-късно опасен изстрел по диагонала на Васев беше спасен от вратаря на Литекс. Последното опасно положение през първото полувреме отново беше на сметката на Дунав, когато Светослав Ковачев изпълни много добре пряк свободен удар, но топката мина на сантиметри над вратата на съперника.

През второто полувреме темпото спадна, като и двата отбора извършиха много смени. Домамкините бяха близо до отбелязване на гол, но Станислав Антонов спаси удар от дистанция на отбора от Ловеч. 

Малко по-късно Иса проби добре по левия фланг, извади топката на Щерев, но ударът на последния беше блокиран. В 72–ата минута още една хубава атака на „драконите“ по десния фланг завърши с неточен удар на Фирцулеску по диагонала от около 25 метра. До края на срещата нямаше повече опасни положения пред двете врати.