Атанас Атанасов – Орела е новият треньор на Добруджа. Бившият наставник на Спартак Варна, Локо Мездра, Монтана и Нефтохимик заменя на поста Стефан Славов, който ще остане в клуба като наставник в школата.

„Поставената цел е оставане в групата, но желанието ми и амбициите ми са за колкото може по-горно класиране. Най-важни са резултатите. Още в петък срещу Марица трябва да се играе на ръба на усилията на футболистите. Смятам, че те могат и ще успеят да спечелят този мач. Аз стриктно държа на ред и дисциплина, включително тактическа. Мисля, че това носи успех. Ще разчитам на местни футболисти. За мен по-силен душевно футболист от местния няма. В отбори като Добруджа, ако болшинството са местни футболисти, нивото и качеството ще е много по-добро“, заяви Атанас Атанасов в интервю за медийна група „Добруджа“.

Главният мениджър на клуба Венцислав Желев благодари на досегашния треньор Стефан Славов за свършената работа и за смелостта да поеме Добруджа в трудната обстановка в началото на сезона.

„Изговорих нещата с него и той ги прие съвсем човешки. Разбра, че това, което се опитваме да направим, е в името на клуба. Стефан Славов винаги е бил и винаги ще бъде от полза на клуба. Благодарение на неговото работа имаме 8 точки и сме над чертата. Но Добруджа е клуб с традиции и търсим нещо по-добро. Стигнахме до решението, че с треньорска смяна ще успеем да надградим и да стимулираме футболистите да покажат малко повече от себе си“, заяви Венци Желев.

Той е поставил пред новия старши треньор за цел оставане в групата, като отбеляза, че това е цел минимум за отбора. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.