Дисциплинарната комисия на БФС обяви решенията си след края на 11-ия кръг на родната efbet Лига, както и наказанията след 12-ия кръг във Втора лига. 

След изиграването на последните мачове в елита ни наказани със спиране от състезателни права са трима. Капитанът на Царско село - Реян Даскалов, който реагира остро след последния съдийски сигнал в двубоя срещу ЦСКА, ще отсъства в следващите два мача на "царете" и ще заплати санкция в размер на 5000 лв. 

Неговият съотборник - Иван Бандаловски, ще плати 1500 лв. и ще бъде аут за една среща, а Венцислав Керчев от Ботев Враца ще олекне с 1000 лв. и ще отсъства в следващата среща на врачани. 

Само с предупреждение и глоба от 300 лв. е наставникът на Монтана - Никола Спасов.

Във второто ниво на футбола ни наказани със спиране от състезателни права за по една среща са Димитър Петков от Струмска слава, Петър Чалъков от Локомотив ГО, Иван Колев от Созопол и футболистът на Миньор Перник Четин Садула, който отнесе 2 мача наказание.  

Наставникът на Септември София - Христо Арангелов, няма да изпълнява функциите си в следващите 3 срещи на столичани, а Септември Симитли е наказан с лишаване от домакинство за 2 срещи. 

По сезиране от Антидопингов център за неправилно подадена информация за местонахождение, на основание чл.45а от ДП /2019/2020/, ДК наказва ПФК "Монтана" гр. Монтана с имуществена санкция в размер на 500 лева.

ПО ДОКЛАД

За използване на обидни думи, на основание чл. 34, ал. 1, 6, т.9, предложение 3 от ДП /2020/2021/ – ДК наказва Христо Арангелов – ст.треньор на ПФК „Септември“ гр. София със забрана да се изпълняват функции за 3 срещи и глоба в размер на 500 лева.

За обиди и опит за саморазправа на ръководител от ФК -домакин с длъжностните лица на футболната среща, на основание чл.36, ал.1, т. 1, б. А, предложение 1 от ДП /2020-2021/, ДК наказва ФК „Септември“  гр. Симитли с имуществена санкция в размер 1250 лева.

За саморазправа на ръководител от ФК -домакин с футболист на гостуващия отбор, на основание чл.36, ал.1, т. 3, б. А от ДП /2020-2021/, ДК наказва ФК „Септември“  гр. Симитли с лишаване от домакинство за 2 срещи и имуществена санкция в размер 1250 лева.          


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.