"Ке пристигне лъвът". 
"Кой лъв?"
"Талисмано".
Диалогът водят две симпатични момиченца в двора на училище "Никола Вапцаров" в Петрич. Школото е втората дестинация на обиколката на ЦСКА в този слънчев край, която дава и старт на новата ни кампания "Red Army on tour".

Училището не е случайно избрано. То е родното на голямата звезда на тима Андон Гущеров. Неймар от Петрич и Милко Георгиев са отново тандем. Появата им буквално взривява двора, който избухва с викове ЦСКА.

Гуги се усмихва от неочаквана среща. Класна на една от паралелките е първата му учителка - Надя Захрева. Двамата се прегръщат приятелски, спомняйки си първите години на Тони в даскало.

"Беше любознателно дете, отрано футболът му беше страст, но не оставяше ученето", хвали го госпожа Захрева, която се оказва от прочут армейски род на изтъкнатия ни журналист Коста Филипов.

Дамата не спира да хвали инициативата на ЦСКА. 

"Най-важното е децата да спортуват, да са здрави", подкрепя я Гущеров, който е пристигнал с цялата фамилия. 

"На този двор направих първите си стъпки във футбола, дано от тези деца излязат нови добри петрички спортисти".

Гущеров и Милко буквално са обсадени за автографи от децата. По план участие в празника трябва да вземат 80 хлапета, но техният брой скача 3-4 пъти! В ЦСКА обаче сме подготвени за всичко и нито едно дете не остава без фланелка, тетрадка или картичка.

Два пъзела пък отиват като награди за две от децата, впечатлили с футболни умения. Гущеров дарява свой екип и на директора Живко Тулевски, страхотен домакин и наш нов приятел.

Естествено, пристигането на Арми има традиционния вече ефект на земетресение. Талисманът прави и невъзможното да пристигне в Петрич, след като тежка катастрофа е затворила Кресненското дефиле и той заобикаля през Гоце Делчев!

Но тези детски усмивки заслужават всяко усилие. 

"Затова и турнето ни ще продължи напролет! Напред към Панорамата!", информират от клуба.