Ботев Гълъбово и Локомотив Горна Оряховица завършиха 0:0 в сеща от 22 - я кръг на Втора лига. И двата отбора са във втората половина на Втора лига, но прибавиха по една важна точка в битката за оцеляване.

Ботев Гълъбово започна с натиск домакинството си срещу Локомотив Горна Оряховица на стадион Трейс Арена в Стара Загора. Саша Симонович направи официален дебют на треньорския пост на Ботев.

В 3-ата минута Зотев изпълни фаул от границата на пеналта на гостите, но вратаря изби в корнер. В 11-ата минута Игнатов стреля от 22 метра, но топката не затрудни страажа на гостите.

В 19-ата минута Ботев създаде сериозна опасност. След корнер защитникът Радев стреля с глава, но вратарят със серни силиниз и влитащата топла в горния ляв ъгъл на вратата му.

Минута преди края на първото полувреме Локомотив пропусна чисто положение чрез Чалъков, който стреля от 10 метра, но вратарят Колев спаси и след това стана меле между футболистите на двата отбора. Но след 2 минути разправии страстите утихнаха. След почивката в 62-ата минута защитникът на Ботев Цветелин Радев стреля с глава след корнер, но топката се удари в дясната странична греда и беше изчистена. В 82-ата минута гостите пропуснаха добра възможност да поведат.

Юруков се измъкна в наказателното поле на Ботев и отправи силен диагонален удар, но топката профуча на с тиметриотстраничната греда на домакините .

В последната минута Катранков от Ботев можеше да донесе трите точки на отбора си но ударът му с глава след корнер мина край страничната греда.

В добавеното време след фаул топката попадна в Бейсим Бейсим от Ботев, но защитникът от чист позиция стреля над вратата на Локомотив./БТА