Президентът на Ботев Враца и кмет на града Калин Каменов изрази своето възмущение от някои информации, които видяха бял свят преди решителното домакинство на неговия тим срещу Монтана от последния кръг във Втора лига.

Сезон 2017/2018 ще има изключително интересен завършек, тъй като Ботев е първи с 61 точки, а преследвачите Локомотив София и Царско село имат по 60. Така първото място, което носи директна промоция в Първа лига, може да отиде в ръцете на всеки от тези три отбора.

„В момента Ботев Враца е на първо място и момчетата са мотивирани. Въпреки трудностите и контузиите, сме готови. Един отбор се проявява истински тъкмо в такива мигове. Вярвам, че можем да направим тази финална крачка”, коментира Каменов пред Спортно шоу Гонг.

„Момчетата ще бъдат амбицирани да покажат, че са най-заслужилите за директна промоция.”

Днес на доста места се появиха информации, че съперникът на врачани няма да играе с пълни сили във Враца и ще позволи на домакините да спечелят с лекота.

„Това е жалък опит на онези, които вярват, че така може да се влияе на футболната игра. Подобни статии са срам за журналистиката, не искам да ги обсъждам. Всичко трябва да се решава на терена. Така се печелят мачове, такава е моята философия. Авторите на тези статии явно знаят как се случват подобен род мачове. Враца е един от футболните градове и отбори, който под мое ръководство се старае да се бори мъжки и с достойнство. Един отбор ако иска да има авторитет, ще го прави с футболната игра, а не с поръчкови статии.”

„Да се стремиш да бъдеш в челото е стресиращо. Имахме и слаби моменти през сезона, когато ми минаваше мисълта за уволнение на треньори или футболисти. Нашата философия обаче сочи, че в трудните моменти това е грешното решение. След злополучния мач срещу Созопол ние се постарахме да вдъхнем увереност на отбора и треньорите.  Има една българска поговорка – който го е страх от мечки, не ходи в гората.”

„Когато един треньор се е справил със ситуацията, трябваше да му се даде шанс. Сашо Ангелов искаше да подаде оставка след мача със Созопол, да поеме своята отговорност. Ние постъпихме точно по обратния на обичайния начин – гласувахме му доверие. Човешко е да се греши, но също така е човешко да се прощава. Надявам се утре да се поздравим с победа и цялата футболна общественост във Враца да празнува с титлата от Втора лига”, завърши Каменов.