Димчо Беляков даде специално интервю за Спортно шоу Гонг на Дарик радио по повод отбелязания от него хеттрик за успеха на Литекс над ЦСКА с 8:0 преди 20 години.

"Имаше доста сняг, като сега, беше тежък терена. Винаги има напрежение когато играеш срещу ЦСКА. В началните минути играта беше равностойна, но след първия гол, тръгна играта и се стигна до този резултат стана исторически. Готвехме се за мача като всеки мач срещу ЦСКА, нямаше специална подготовка. Просто мач с голям заряд, провървя ни в този мач, защото има и късмет в тази работа. Не всеки път става", коментира Димчо Беляков.

"Това са усилията на целия отбор, но просто тръгва играта, намират се ситуации, все пак бяхме отбор с претенции, възползвахме се от всички ситуации, възползвахме се от ситуациите. Бяхме по-спокойни и затова се стигна до този успех", добави голмайсторът на хеттрик срещу ЦСКА.

"Стана ми приятно, доста хора го помнят, бях забравил, но ми стана приятно, стана ми добре", добави той по повод 20-годишнината от успеха с 8:0 на Литекс над ЦСКА.

"Така става във футбола, той е голяма работа, следя ЦСКА, симпатизирам им, пожелавам им всичко добро и да не губят с такъв резултат повече", добави той.

"Живея в Пловдив. Шеф съм на школата на Марица Пловдив, имам и два набора деца, координирам цялата работа в школата, пак сме във футбола, това на човек, което му е слабост, работя работа, която ми доставя удоволствие", каза още той.

"Симпатизирам на ЦСКА в битката за титлата, все пак г-н Гриша Ганчев е президент на ЦСКА, работил съм с него много години, уважаваме се, пожелавам му успехи. Този формат на първенството позволява, има доста мачове до края, има директни мачове, има къде Лудогорец да загуби точки, всичко си зависи от футболистите, все още не е решено нищо. Лудогорец са силен отбор и са основни фаворити, но ЦСКА могат да използват някои слабости или директните двубои, да могат да наваксат точки", каза Беляков по повод той е неговият фаворит за титлата на България.

"Хубав повод е да се почерпим", завърши голмайсторът на Литекс.