Беласица записа втори успех във Втора лига, след като се наложи с минималното 1:0 над дубъла на Ботев Пловдив в мач от 3-ия кръг на първенството. Единственото попадение вкара Мариян Вангелов в 74-ата минута, което се оказа достатъчно домакините от Петрич да приберат трите точки.

Двубоят пък бе изгледан от две от новите попълнения на “комитите” - камерунецът Куфре Ета и бразилецът Игор Фелипе.

Иначе Бела можеше да открие още в 1-ата минута, но тогава Айвън Ангелов нацели напречната греда. След това до края на първото полувреме двата тима не си създадоха почти нищо интересно и не успяха да си вкарат.

В 52-ата минута вратарят на Ботев (Пловдив) изби удар от далечна дистанция, а след това футболист на Беласица прати топката над напречната греда при добавката.

В 62-ата минута пък Касов бе изведен зад защитата на “комитите”, но стреля слабо и стражът на домакините спаси. Веднага в ответната атака обаче Вангелов се пребори за една спорна топка в наказателното поле на гостите, остана сам срещу вратаря, но шутира право в краката му.

Така се стигна до 74-ата минута, когато отново Вангелов бе изведен зад защитата на “канарчетата” и с точен удар вкара единственото попадение в срещата.