Отборът на Арда загуби първата си контрола от подготвителния лагер в Турция. Играчите на Стойчо Стоев отстъпиха с 0:2 от Спартак Москва 2. 

Още в самото начало българският отбор имаше две отлични възможности за отбелязване на гол. Първо Веселин Марчев пробва своя удар, но топката мина встрани от мрежата, а в ответната атака Венци Христов накара вратаря на Спартак да покаже умения и да избие в ъглов удар. В 20-ата минута новото попълнение Иван Коконов, който игра по лявото крило, се опита да засече центриране на Марчев, но отново топката не влезна в мрежата. Петър Христов също имаше възможност да се разпише, но от непосредствена близост не успя да вкара. Играчите на дублиращия отбор на Спартак отговориха с един безпроблемен удар към Иван Караджов.

След почивката Стойчо Стоев направи куп промени в състава на Арда. Руснаците откриха резултата в при една атака в 52-ата минута. Тогава играч на Спартак центрира отдясно, а  Прошляков изскочи зад отбраната на Арда и прокара топката покрай Ганев - 1:0. Отговорът на кърджалийци не закъсня и минута по-късно  Веселин Марчев се оказа в отлична позиция, но резултатът остана непроменен. Главният съдия от Корея  показа спорен червен картон на Марчев, който се  готвеше да изпълни ъглов удар след час игра. В 63-та минута капитанът Пламен Крумов изпълни отлично пряк свободен удар, но топката рикошира в главата на руски бранител, иначе отиваше неспасяемо в мрежата на символичните гости от Москва. В 77-ата минута Ахмед Осман атрактивно засече центриране отдясно, но отново ударът бе неуспешен.

Второто попадение за московчани бе дело на Маркитесов в 85-ата минута,  след като се пребори с Крумов и много точно насочи топката в долния десен ъгъл на вратата - 2:0. Последният шанс за Арда бе в 87-та минута, когато Румен Сандев се бе включи в атаката, но ударът му попадна право в ръцете на вратаря на дубъла на Спартак Москва.

Следващата контрола за Арда от подготвителния лагер в Анталия е на 2 февруари срещу Тамбов (Русия)

Ето стартовия състав на Арда: Караджов, Сандев, Крумов, Добрев, Лозев, Плахов, Бенгюзов, В.Христов,  Марчев, Коконов, П.Христов 

Резерви: Ганев, Осман, Стоев, Чанев, Кръстев, Алексиев, Лукас, Карадайъ, Димитров