Владислав Януш е най-новото попълнение в треньорския щаб на ПФК Арда.През пролетния полусезон старши треньорът Стойчо Стоев вече ще може да разчита на професионалните му анализи за футболните двубои. Януш е роден на 07 юни 1979 година в Асеновград. Бил е анализатор на националния отбор по футбол, в екипа на Петър Хубчев. Работил е за националния отбор на Азербайджан през 2018 година, като част от екипа на новия наставник на младежкия отбор до 21 години на азерите Рашад Садихов, а вече е част от Кърджали.

Тимът от Кърджали е в търсене на лекар, с който екипът ще бъде изцяло готов и окомплектован. 

А ето и какво заяви новото попълнение в щаба Стоев - Януш в интервю за клубния сайт: 

- Ще Ви помоля да се представите, за тези които не Ви познават и разбира  се, да разкажете за Вашата кариера?

- Казвам се Владислав Януш и съм от Асеновград. Кариерата си на треньор започнах през 2006 година. За кратък период от време бях треньор в родния Асеновград, след което минах през Детско – юношеските школи на Локомотив Пловдив и Берое. Когато работих в Стара Загора, заедно с Живко Желев, който ме покани, започнахме да работим и в мъжкия футбол, в отбора на Верея. Там, бяхме заедно година и половина. Също с него поехме към Литекс. И в Ловеч работихме около година и половина. Мъжкият отбор на Литекс в началото беше във В футболна група, след това спечелихме промоция и играхме в Б група. След Литекс имах удоволствието и честта да бъда поканен като анализатор, макар и за кратко, и да помагам на един изключителен екип, в лицето на г-н Хубчев и неговите помощници Левон Апкарян, Армен Амбарцумян и Георги Донков, в последните няколко мача от квалификационния цикъл за Световно първенство на Българския национален отбор. Моята дейност беше свързана с това да пътувам и да анализирам предстоящия противников отбор. Както знаете, времето между мачовете в националния отбор е много кратко около 2-3 дни и това беше моята функция - да помогна, с каквото мога за предстоящия противник.

- Вече сте в Арда Кърджали. Кажете какво е Вашето задължение – подавате информация към треньора за схеми, тактики, ще анализирате противниците на Арда или играта на Арда?

- Функциите, които изпълнява един анализатор, като част от щаба на един клуб, на един треньорски екип, повече са свързани с техническата част. Основното задължение е да се изготви доклад в най-бързи срокове, след мача на противниковия отбор, с когото предстои да играем и да изготвим анализ с подробна информация, която трябва да предоставим на старши треньора. Това, какво ни предстои, какво ни очаква, срещу какъв отбор играем, какъв е стилът им на игра, индивидуалните качества на отделни състезатели. Това е основната задача, която анализаторът се стреми да свърши и още в началото на седмицата треньорът да бъде запознат какво предстои на отбора в съответния мач.

- Арда Кърджали вече си има професионален анализатор и като споменахте името на старши треньора Стойчо Стоев, успяхте ли да се сработите с него и с останалите от щаба, а и със самите футболисти?

- Да, мисля, че се сработихме и ако има нещо съвсем скоро ще се изчисти. Всичко е на добро ниво и екип, и футболисти, и ръководство. Всичко за мен, тук е перфектно организирано и се работи на професионално ниво…

- Президентът на ПФК Арда Петър Пешев влага доста средства всичко да бъде на професионално ниво…

- Средства и съответно енергия, амбиции, всичко да бъде по най-добрия начин, което се вижда и си личи. Всичко, което се прави се показва и се вижда…

- Може би ще бъде интересно за феновете да разберат как виждате Вие като анализатор, Арда Кърджали в Първа лига?

- Е, най-вече това искам да видя - Арда от следващия сезон във Висшата ни лига. Това е мечтата ми и съответно на всеки един предполагам, който милее за клуба Арда Кърджали.