Отборът на Арда загуби с 0:3 от украинския Мариупол в третата си контролна среща от лагера в Турция.

Проверката се игра на един от терените в курорта Белек.

В 12-та минута на мача Слава Чурко получи топката в наказателното поле на Арда и с много точен удар прати топката в мрежата за 1:0. Малко след попадението дойде отговорът на играчите на Стойчо Стоев.

Венци Христов хладнокръвно финтира двама играчи на украинците, пробва далечен удар, но топката рикошира и излезе в ъглов удар. В 24-та минута Бенгюзов също отправи далечен удар, но бранител на Мариупол да сложи тялото си пред топката, за да не влезе във вратата. В 27-та минута съперникът на Арда изпълни ъглов удар и при последвалото разбъркване в наказателното поле Жо Дава бе най-съобразителен и покачи на 2:0. 

Малко преди края на първото полувреме нов шут на Бенгюзов попадна в ръцете на вратаря на Мариупол.

източник: ФК Арда

Минута след началото на второто полувреме Вълчан Чанев се включи в атака, но ударът му с глава мина над напречната греда. Най-чистото положение за Арда бе в 61-та минута, когато Венци Христов се възползва от грешка на отбраната, открадна топката и излезе сам срещу вратаря, но ударът му намери десния страничен стълб.

Стойчо Стоев пусна в игра и останалите футболисти като след леките травми, които имаха, в игра се появиха Тодор Тодоров и Димитър Законов.

Диего, Веселин Марчев, Румен Сандев, Архан Исуф и Даниел Васев не взеха участие. 

Крайния резултат - 3:0 за Мариупол оформи Вакула в 78-та минута при една бърза контра от ляво.

Следващата контрола на Арда е на 7 февруари с арменския Банац. Мачът ще бъде предаван пряко в YouTube канала на ПФК Арда.

източник: ФК Арда