Тимът на Арда изигра втората си контролна среща от подготвителния лагер в Турция. Срещата с лидера във Втора руска лига Тамбов беше загубена с 1:2.

Двубоят започна с лек превес на Тамбов и в 15-ата минута Аппаев се възползва от грешка в отбраната, и откри резултата. Отговорът на играчите на Стойчо Стоев дойде след 120 секунди игра, когато на два пъти Коконов и Бенгюзов се озоваха в добри позиции в наказателното поле, но не успяха да се разпишат. В средата на полувремето Атанас Кръстев и Вълчан Чанев също се опитаха да застрашат противниковата врата. 

В 35-ата минута Иван Коконов получи дълъг извеждащ пас от Чанев, напредна в наказателното поле и елегантно прехвърли вратаря на Тамбов, който излезе да пресече топката. 

Най-скандалното отсъждане в мача дойде в 38-ата минута, когато само главният арбитър видя игра с ръка на Чанев в наказателното поле на Арда и посочи бялата точка. Зад топката застана Чуперка, който покачи на 2:1.

След почивката Стойчо Стоев започна периодично да пуска останалите футболисти включени в групата. Венци Христов и Ахмед Осман се опитаха да променят негативния резултат, но стражът на символичните гости бе на правилната позиция.

В 60-ата минута Ахмен Осман бе фаулиран в наказателното поле, но този път съдията не посочи точката за изпълнение на единадесет метров наказателен удар. До края на срещата футболистите на Арда създадоха нови две опасни положения. В 71-ата минута Димитър Алексиев видя, че вратаря на Тамбов беше излязъл напред и се опита да го прехвърли, а в 87-ата Ерай Карадйъ с глава насочи топката в долния десен ъгъл на вратата, но така и второ попадение не бе реализирано.

Следващата контрола на Арда е на 5 февруари с украинския Мариупол.

Ето стартовия състав на Арда: Караджов, Крумов, Добрев, Лозев, Кръстев, Чанев, Бенгюзов, Осман, Коконов, Лукас, Петър Христов.
Резерви: Ганев, Стоев, Плахов, Димитров, Венцислав Христов, Карадайъ, Алексиев