Капитанът на Берое Владимир Зафиров заяви, че на отбора подхождат челните места.

Как премина лятната подготовка на отбора?

По време на първия лагер в Смолян подготовката бе с повече физическо натоварване, което не е много приятно, защото всеки футболист обича да играе повече с топка. Изиграхме две контроли с експериментални състави. Не показахме добро ниво, понеже имаше доста нови момчета на проби в отбора. Вторият лагер в Словения бе наситен с контролни срещи, за да можем да придобием повече игрови ритъм. Смятам, че там вече показахме добри игри и оптимизъм за бъдещето.

Сработва ли се отборът и намира ли своя облик?

В контролите, които изиграхме, отборът се сработи. Трите момчета, които бяха преотстъпени, и двамата нови португалци, бързо се адаптираха. Ще се опитаме да помогнем и на футболистите, които се присъединиха вчера, за да се приобщят по-бързо към тима. Смятам, че свършихме доста добра работа по време на двата подготвителни лагера. Искрено се надявам, че ще бъдем боеспособен отбор за новия шампионат.

Какви са целите и амбициите през новото първенство?

Аз, като професионалист, искам да се развивам и да израствам в чисто футболен аспект. В нашия спорт личностните успехи са свързани с отбора. Искам да побеждаваме и по този начин всички ще вървим напред. На отбор като „Берое” подхождат челните места.

Като капитан на отбора повече ли са отговорностите?

От лятото старши-треньорът Ивко Ганчев ми направи предложение да съм капитан на отбора, което за мен е признание. Сигурно през изминалия шампионат изиграните мачове от мен са допринесли за това решение на треньора да стана капитан. Не се чувствам по – особено. Всеки трябва да разбира отговорността и да има самосъзнание на професионалист.