„Ще платим дължимото на нашите футболисти до Коледните празници”, това заяви пред официалния сайт на Видима-Раковски вицепрезидентът на клуба Веселин Данев.

„Има известно забавяне на заплатите, но ръководството прави всичко възможно да изчисти задълженията възможно най-скоро. До края на следващата седмица ще се разплатим”, изрази становището на Управителния съвет вицепрезидентът на клуба Веселин Данев. Той уточни, че появилите се публикации за забавяне на 3 или 4 заплати нямат нищо общо с истината.

В клуба, както е в почти всяка фирма, заплатите за всеки един месец се плащат до края на следващия месец. Във Видима на практика е забавена заплатата за октомври, която трябваше да се издължи в края на ноември. Остава дължима и част от септемврийската. Ноемврийската следва да се получи в края на декември, така че не може да се смята за забавена.

Вицепрезидентът потвърди още веднъж намерението на Управителния съвет да освободи някои от футболистите. До края на годината предстои да се проведе Управителен съвет, на който заедно със старши треньора Костадин Ангелов ще се обсъди представянето на отбора през есенния полусезон.

Вече стана ясно, че клубът ще се раздели с Георги Какалов по взаимно съгласие. Взаимоотношенията между Видима-Раковски и нападателя ще бъдат прекратени в понеделник.