Воденият от бившия национал Валентин Найденов отбор на „Севастопол“ ще има възможност да гледа финала на Европейското първенство в Киев. Това е награда на турнира „Футбол 7“, който „Севастопол“ спечели, побеждавайки с 1:0 в драматичен финал тима на „Инженерите“.

На практика „Севастопол“ е първият отбор в България, спечелил новия формат „Футбол 7“, организиран за първи път от „RD Sport” на терените на МГУ.

В турнира се включиха 16 отбора, които в рамките на няколко месеца изиграха цял шампионат, срещайки се два път един срещу друг.

Впоследствие първите 8 тима влязоха в плейофната фаза за спечелване на голямата награда, осигурена от организаторите. Интересното в случая е, че „Севастопол“ на практика завърши 9-и в шампионата, но заради ангажираността на тима на „Академиците“ към студентското първенство получи право да се бори за голямата награда.

По пътя към титлата шампионите отстраниха победителя от редовния сезон ВМВ, които са предвождани от друг бивш национал – Емил Кременлиев. Загубилият финала тим на „Инженерите“ пък завърши на второ място в редовния сезон, а на четвъртфиналите отстрани сборния журналистически тим „Медия Юнайтед“. Наставник на„Инженерите“ е Семир Селимински, който бе треньор на Академик София в А група.

Очаква се до няколко седмици да започне и записването за новия сезон на формата „Футбол 7“, като подробности ще бъдат поместени на сайта.