Собственикът на Левски Тодор Батков представи новия старши треньор на тима Николай Костов. По време на специална пресконференция адвокатът сърдечно приветства специалиста на „Герена”, заедно с неговия помощник Веселин Бранимиров.

Договорът на Костов е до края на сезона, като преди да изтече ще се проведат разговори за евентуалното му продължаване.

Ето какво сподели Батков при представянето на Николай Костов:

Преди по-малко от половин час Левски подписа официално договор с господин Николай Костов за старши треньор на представителния отбор. Договорихме се с него да води отбора до края на сезона, с ангажимента до 30 април добросъвестно да проведем преговори за неговото удължаване. Засега второто ново лице в спортно-техническия щаб е доскоршният футболист на Нефтохимик Бранимиров. До дни господин Костов остава да обяви и останалата част от спортно-техническия щаб.

Искам да благодаря на господин Костов, че след доброто му представяне в Украйна и Кипър, той реши да продължи кариерата си в България. Искам да уточним, че той не е бил трети или четвърти вариант. Аз имах сериозен разговор с Георги Иванов. В Левски никога не е имало разделяне на спортно-технически директор и старши треньор.

В Левски старши треньорът винаги е имал пълната отговорност и пълната самостоятелност. Той има пълна независимост относно трансферите, воденето на подготовката. Със спортно-техническият ще се съгласуват трансферите и парите

Аз гласувам пълно доверие на господин Костов. Имам пълно доверие и на Георги Иванов и на Николай Костов.

Президентът на Динамо Киев и другите водещи отбори в Украйна ми казаха, че ще спечеля, ако взема Николай Костов. Би трябвало да се приема като най-големият некадърник. Ако мен ме няма в Левски, отборът няма да го има до пет-шест месеца. В Левски към днешна дата не дължи пари нито на футболисти, нито на треньори, нито на служители.

Стоилов не беше алтернатива към този етап и това не е неуважение към него. Той показа високи успехи именно като треньор на Левски. Той и Сираков влязоха в златната книга на Левски, но светът не се върти около тях.

Аз не съм разговарял със Стоилов от две години. Просто не счетох, че е необходимо да говоря с него. За мен той не бе вариант.

Искам да помоля медиите за толеранс и кредит на доверие към Левски и новия старши треньор, който е с амбиции и желание да покаже резултати, така и към Георги Иванов. Г-н Костов не е печелил титли, а купи. Собствениците на Шахтьор, на Металург Запорожие и на Динамо Киев не са глупави, за да хвалят господин Костов. За селекция ще има толкова, колкото е необходимо. Всяко нещо с времето си. Ще бъдат приети изискванията на треньора за селекция.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.