Община Стара Загора става собственик на 99% от акциите на ПФК Берое от днес. На свое заседание на УС ветераните на Берое следобяд единодушно решиха да прехвърлят безвъзмездно акциите.

Решението влиза в процедура и се очаква носителят на купата на България да стане собственост на новоучреденото сдружение "Бизнесът за Берое". 15 мощни фирми от Стара Загора още миналата седмица обещаха, че като придобият акциите ще инвестират в клуба 1,5 милиона лева.

Очаква се бизнесмените да върнат на треньорския пост Илиан Илиев, който напусна клуба по взаимно съгласие въпреки че имаше договор за още една година. Още миналия четвъртък общинския съвет на Стара Загора даде зелена светлина за сделката, но на ветераните им трябваха няколко дни, за да вземат единодушното решение за прехвърляне на контролния пакет акции, което вече е факт.

Към лагера на Берое на Панагюрище от понеделник се придъедини 20-годишния халф Стефан Велев, който през миналия сезон игра в Любимец. Старозагорският клуб отдавна следи изявите на младока, който преди това изигра два сезона с екипа на Локомотив (СтЗ).