Президентът на Славия - Венци Стефанов, разкри, че се готви опасно намерение за промени, засягащи хазартните компании, които спонсорират почти целия български футбол и спорт. Шефът на белите сподели, че по този начин ще се нанесе тежък удар по целия спорт и детско-юношеския футбол, тъй като бетинг компаниите помагат активно на спорта.

Ето какво заяви Стефанов пред Gong.bg:

"Готвят жесток удар по българския футбол и целият спорт. Не знам как могат да мислят подобни неща. Тъкмо спортът ни малко се съживи - има някакви резултати и клубовете са финансово стабилни, и започват да се чудят как да съсипят спорта. Какви са тези безумни предложения? Това генералче като дава предложения, дава ли си сметка, че ще обезкървави целия български спорт. Нека тези, които искат да навредят на спорта с готвещите се промени в хазарта, да излязат и кажат дали са дали нещо на спорта и държавата, или само са взели!?

Готви се едно безумие от хора, които не са се събличали по физическо, отсъствали са от тези часове в училище. При нас в Славия има над 600 деца, които тренират, възпитаваме ги, държим ги далеч от пороците на улицата. В крайна сметка тези дечица мечтаят, всяко дете трябва да получи шанс да види мечтата си изпълнена. Те тренират всеки ден и за да се случи това имат нужда от добри условия. Такива осигуряваме чрез нашите спонсори. 

Бетинг компаниите са основни спонсори на българския футбол. В момента без тях ще стане страшно. Те подпомагат детско- юношеските школи и развитието на нашите деца. Бетинг компаниите плащат огромни данъци и пълнят държавната хазна.

Запомнете едно нещо - който е тръгнал срещу спорта, не е спечелил. Винаги губи. Феновете обичат футбола и когато разберат за какво става дума, ще се обърнат срещу този, който иска да го сисипе. Ще дойде Видовден. Поне като не могат да помагат, да не пречат.