Бившият нападател на ЦСКА Велизар Димитров, който в момента се подвизава в Металург Донецк говори в предаването Гол линия на Дарик относно новия наставник на Левски Николай Костов. Както е известно Костов е бивш треньор на Металург, като именно по времето на неговия престой в отбора бе привлечен Димитров.

„Продължаваме да бъдем много добри приятели с него. Днес даже разговаряхме, но явно е пропуснал да ме уведоми за тази новина. Може би защото все още нищо не е финализирано. Ако подпише и всичко е наред, феновете на Левски и хората ще се убедят какъв човек е. Две години и половина работихме заедно и съм с отлични впечатления от неговата работа, а и не само аз, а и цялата футболна общественост в Украйна. До ден днешен се говори за стила, който изгради“, коментира Велизар Димитров.

„Става дума за футбол, който се харесва на всички фенове. Топката се сваля на земята и се играе бързо. По негово време отборът бе един умален модел на Барселона. Футболът, който практикувахме се харесва.“

„Николай Костов е изключително строг и справедлив. Играчите трябва да спазват дисциплина, както на тактическа на терена, така и извън него. Това са все хубави неща. Тук все още има негови плакати. Хората много го уважават. Общо взето трудно се разделиха. Два пъти си подава оставката, но не му я приемаха“, каза още нападателят.