Бившия собственик на ЦСКА - бизнесменът Васил Божков, заяви днес, че по негово време в отбора не е имало финансова криза. Това стана по време на заседание по делото срещу бившия президент на ЦСКА и също бивш изпълнителен директор на "Кремиковци" Александър Томов. Той е обвинен в присвояването на около 5 млн. евро от червения тим и ощетяването на металургичния комбинат с близо 29 млн. лв.

Божков заяви, че е продал ЦСКА на индийския купувач Прамод Митал за 15 млн. евро. Последните две вноски били платени чрез теглен банков кредит, гарантиран с имуществото на "Кремиковци". Комбинатът обаче не бил обезпечен в замяна и по този начин било осъществено източването.

След съдебното заседание пред журналистите Божков, който се занимава с хазартен бизнес, изрази недоволството си от вдигането на данъка за хазарта. Според него по този начин държавата цели да вкара още хора в тази машина.

Показания по делото даде и бившият треньор на ЦСКА и националният отбор Димитър Пенев. Той изрази своето доверие към подсъдимия Томов и каза, че едва ли е имало злоупотреби в отбора.

Освен Томов обвиняеми по делото са още и бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Гарибов, членът на Управителния съвет на "Кремиковци" Иван Иванов и директорът на фирма "Финметал" Божко Бонев. На четиримата са повдигнати две обвинения - за длъжностно присвояване и документно престъпление. Съгласно закона по тези обвинения те могат да получат до 20 години затвор.