Възстановяващият се от контузия футболист на Берое Ваня Дзаферович даде специално интервю за официалния сайт на клуба, в което говори за изтеклата си виза, за евентуалното получаване на българско гражданство, за възстановяването си и за ситуацията в тима в момента.

Ето интервюто, публикувано на официалната страница на Берое:

Здравей, Ваня! Къде те намираме?

Ваня Джаферович: Здравейте! В момента съм в Загреб с 8-месечната ми дъщеря Леа и съпругата ми Евгения. Пристигнахме вчера, тъй като трябваше да напусна България до 22 октомври. Днес предстои да ходя до Посолството на България тук, за да подам документи за издаване на нова виза.

Кога се очаква да се върнеш в Стара Загора?

Ваня Джаферович: Все още не мога да посоча точна дата. В момента с ръководството на клуба се опитваме да извадим виза за 3-месечния ми престой в България. Паралелно с това работим заедно и за това да получа българско гражданство. Идеята ни е до пролетния полусезон да бъда картотекиран и да започна тренировки с Берое. Надяваме се всичко това да стане факт възможно най-скоро.

Как върви възстановяването ти?

Ваня Джаферович: Аз съм добре. Преди пристигането си в Загреб, бях започнал тренировки с отбора. Мисля, че всичко вече е наред и се възстановявам успешно. Искам, колкото се може по-бързо, да получа виза, да се върна в България и да тренирам с Берое. Все пак индивидуалната подготовка не е като тази с отбора. Различно е. А и аз вече съм по-добре.

Липсва ли ти Берое?

Ваня Джаферович: Да. Все пак най-хубавите ми години са минали в Берое. Имал съм и трудни моменти, но с помощта на момчетата и съпругата ми, съм успявал и успявам да преодолявам всичко. В Стара Загора имам много приятели, сред които се чувствам добре и се надявам скоро да получа виза и да се върна.

През последните няколко дни в медийното пространство се появиха спекулации около състоянието на Берое. Какво е твоето виждане за състоянието на отбора?

Ваня Джаферович: Мисля, че се работи усилено в и за отбора. Не бива да пропускаме и факта, че разполагаме с модерна база, за разлика от преди. Днес малко отбори могат да имат такава. Собствениците, както и ръководството на клуба, правят много, както за нас, така и за развитието на Детско-юношеската школа. Имаме всички условия да тренираме – терен, база, осветление и др. Самите ние вече се чувстваме по-европейски.