На работно съвещание в понеделник, 29 юни, ще се обсъдят конкретните дейности за изпълнение на договора за ремонта на стадион "Христо Ботев" в Благоевград, съобщиха от общинската управа. Работната среща се свиква, след като кметът на община

Благоевград Костадин Паскалев подписа договора за възлагане на проектиране и изпълнение на ремонта на стадион "Христо Ботев" с определеното за изпълнител дружество "Благоевград спорт 2009" ДЗЗД .

В съвещанието ще участват заместник-кметовете на общината арх. Георги Скрижовски и Валентин Василев, управителят на общинската фирма "Спортни имоти" Кирил Ваклинов, представители на ПФК "Пирин Благоевград" и дружеството-изпълнител.

„Благоевград спорт 2009" ДЗЗД спечели откритата процедура за поръчката, която предвижда реконструкция на игралното поле на стадион "Христо Ботев". Цената за изпълнение на договора за инженеринг /проектиране и изпълнение/ е 555 885 лв., а срокът за приключване на ремонтните работи - 60 календарни дни. Обществената поръчка за реконструкция на игралното поле на стадиона включва проектиране и изграждане на дренажна система, автоматизирана поливна система, резервоарно стопанство и помпена станция, както и водопровод до резервоара с дължина 1500 метра.

Предвидени са също затревяване с нови чимове, торове, изкопи, товарно-разтоварни дейности.