Собственикът на Миньор (Перник) Никифор Вангелов изрази възмущението си от последните медийни изяви на футболния съдия Ангел Ангелов, който ръководи срещата с Левски от 17-ия кръг. Както е известно, „сините” се наложиха с 3:1 над останалия с девет души съперник, но решаващо се оказа второто попадение, паднало след доста спорна дузпа.

„Във връзка с продължаващи коментари на футболен съдия Ангел Ангелов, относно мача Левски Ц Миньор, дори и след наложеното му наказание, собственикът на ПФК Миньор Перник Никифор Вангелов, изрази своята позиция:

„Грешките трябва да се признават с достойнство. Миньор с достойнство приема загуби и победи, това очаквахме и от един футболен съдия. Не може, да си наказан, порицан, сам да признаваш, че на повторенията не се вижда нарушение и съвестта ти да е чиста, да не се чувстваш гузен и да си убеден, че правилно си свирил дузпа.

Достойно е, когато човек сгреши, да сведе глава и да се извини. Ангел Ангелов ясно заявява, че след като изтърпи наказанието си от четири мача, ще продължи да съдийства по същия начин.

Остава въпросът как ще реагира съдийската комисия на това изказване?!

Независимо какво стои в началото на професионалния път на г-н Ангелов Ц висока квалификация или роднински взаимоотношения, професионализмът изисква спазване на правилата за честна игра. Българският футбол ще бъде на такова ниво, на каквото са

професионалистите в него".