Славия ще получи 1,5 милиона долара за трансфера на Райс МБоли в руския първодивизионен Криля Советов, съобщи алжирското издание "Сompetition".

Сделката между двата клуба беше финализирана вчера, но финансовите детайли не бяха оповестени. 24-годишният МБоли ще пътува за Самара в понеделник, за да премине медицинските изследвания и да подпише личния си договор за 3,5 години, след което ще бъде представен официално на руските медии.

Юношата на Олимпик (Марсилия) през есента игра като преотстъпен на софийския ЦСКА. В кариерата си досега алжирският национал е защитавал цветовете на Хартс (Шотландия), Етникос и Панетоликос (Гърция), Рюкю (Япония) и българските Славия и ЦСКА.

В Криля Советов не крият задоволството си от привличането на МБоли. "Искахме да вземем вратар с име. МБоли участва на световното първенство и впечатли с изявите си. Разчитаме също и на това, че той бързо ще научи езика, тъй като в България, където за последно е играл, има много близки думи", заяви старши треньорът на тима от Самара Александър Тарханов.