Тимът на Витоша (Бистрица), който от 2016 година насам е неизменна част от професионалния футбол, се завръща на футболната карта. „Тигрите“ ще стартират новия сезон от Трета лига, след като през есента изненадващо се отказаха от участие във Втора лига след VIII кръг. Впоследствие клубът се концентрира изцяло върху детско-юношески футбол. Именно върху младите ще падне акцентът сега, тъй като от столичният клуб ще залагат основно на собствени кадри в Югозападната трета лига в комбинация с опитни футболисти, информира „Труд”.

Целта ще бъде да се изгради силен и стабилен тим, който да радва с привлекателен футбол. Николай Христозов поема „зелените“ от Бистрица, а негов помощник ще бъде Йордан Върбанов. И двамата са бивши играчи на клуба. Валентин Галев ще е играещ треньор на вратарите. За последно юношата на Локомотив (София) бе в Спартак (Плевен).

„Да се надяваме, че енергията на младите треньори ще върнем емоциите във Витоша (Бистрица) и отборът отново ще  радва футболния фен“, обявиха от ръководството.

Витоша бе част от елита на България в периода 2017-2020 година, на два пъти бе на 1/8-финал за Купата на България.