Ситуацията с коронавируса и извънредното положение затрудниха изключително много всяка една сфера на живот не само в България, но и в световен мащаб. Затегнатите мерки и наложените санкции и забрани „заключиха“ стотици милиони в техните домове, а сред най-засегнатите се оказаха спортистите, в частност футболистите. При така създалата се ситуация клубовете се ориентираха към нови, иновативни начини за водене на тренировки, поддържане на форма и комуникация с играчи, треньори, фенове и др.

Положението в аматьорските групи е не по-различно. Въпреки че няма възможност да упражнява нормален учебно-тренировъчен процес, ОФК Янтра (Габрово) полага ежедневни усилия да поддържа и формата, и мотивацията на своите кадри в детско-юношеската школа.

Благодарение и най-вече на помощта на треньорите в съответната възраст юношите на габровския клуб имат индивидуална програма, по която да се готвят в домашни условия. Междувременно ръководството започна и серия от онлайн лекции с доказани родни специалисти като Костадин Ангелов, Христо Господинов, Александър Капитански и др.

Наред с виртуалното обучение и споделяне на безценен опит, лидерът в Северозападната Трета лига предоставя няколко пъти седмично богата информация за спортното хранене и възстановяване, както и препоръчва на своите играчи литература за четене на спортна тематика. За да повиши още повече привързаността на всички габровци към клуба пък, бе започната и рубриката „Ковачи на слава“, в която се представят някои от най-големите имена в клубната история.

Ръководството на Янтра използва възможността не са да гарантира, че подетите инициативи ще продължат, но и да благодари на всички деца, юноши, футболисти, треньори и родители за подкрепата и съдействието в извънредната ситуацията! Клубът призовава всички да спазват мерките и да си останат по домовете.