Спартак Пловдив също се обяви против законопроекта за изменение в Закона за хазарта, внесен от Валери Симеонов. Пловдивският клуб се пита какво ще бъде бъдещето на стадиона и академията на клуба, след като основният източник на финанси изчезне. 

Ето и цялото изявление на пловдивчани:

Уважаеми привърженици на футбола,

Уважаеми привърженици на Спартак Пловдив,

Всички служители и футболисти на Спартак искаме да изразим позицията си относно законопроекта за изменения и допълнения на Закона за хазарта под №054-01-50, внесен в Народното събрание на 04.06.2020 г. от Валери Симеонов.

В този закононпроект въпросното лице предлага създаването на ал. 4 в чл. 4, която води до затварянето на всички игрални зали и прекратяването на тяхната дейност.

Всички ние знаем, че организаторите на хазарни игри са основни спонсори и рекламодатели на спорта у нас.

Това важи с особена сила за нашия футболен клуб.

Нашият президен г-н Динко Миленчев е съсобственик на верига казина "Империя" и от края на 2017 г. се зае с възраждането на славния български клуб Спартак Пловдив.

Вече сме на крачка от влизане в Трета лига и крачка по крачка следваме целта- завръщане в професионалния футбол.

От 6- ти февруари тази година ПФК Спартак Пловдив е концесионер на стадион "Тодор Диев" за следващите 35 години.

Амбициите на нашия президент са да изгради модерно съоръжение на стойност над 6 млн.лв., което ще отговаря на всички изисквания на БФС и участие в Европейските клубни турнири.

Спартак Пловдив стопанисва и бившия Работнически стадион и клуба инвестира сериозни средства в него в най- трудния за бизнес период, а именно по време на пандемията от коронавирус.

Предвидената за тази база инвестиция е над 3 млн.лв.

Именно затова искаме да алармираме цялата общественост, че тази редакция, внесена от едно лице, неимоверно ще доведе до критично намаляване на финансирането на клуба, което ще лиши Пловдив от изграждането на две модерни съоръжения, а именно изграждането на стадион "Тодор Диев" и модернизиране на базата, на която спортуват стотици деца.

В академията на Спартак Пловдив има над 250 деца, а в нашите сателитни отбори Брестник и Реал още над 150.

През следващия сезон Спартак ще има отбор в Елитната група U17.

Имаме вече и втори отбор, в който да се обиграват наши юноши за мъжкия тим.

Съществуването на всичко това е под сериозна заплаха, ако законопроектът бъде приет в този вид.

Именно затова се надяваме, че здравият разум ще надделее, законопроектът ще бъде преразгледан и ще бъде взето правилното решение за българския футбол и спорт!

С уважение,

Ръководители, служители и футболисти на ПФК Спартак Пловдив