Отборът на Созопол не допусна изненада и в този кръг, като спечели дербито от 10-ия кръг на Югоизточната Трета лига с 2:0 срещу тима на Марица Пловдив. На стадион "Арена Созопол", домакините бяха по-дейният тим, търсещ успеха и заслужено триумфираха с трите точки след края на мача. Силно представяне за целия отбор на домакините. Възпитаниците на Маги Димов се раздадоха и отново зарадваха вярната публика, дошла да подкрепя своите любимци. В рамките на три минути домакините стигнаха до победата. В отсъствието на Антонио Ласков, който пое посока Бангладеш, фланелката с номер 10 бе взета от Яни Николов. Силен мач за нервния вътрешен халф на домакините, а и в тази среща не му се размина, получавайки жълт картон. Силен мач и за Радослав Байчев, който и в тази среща остави диря след себе си. Бившият атакуващ състезател на Бдин Видин и Етър Велико Търново вкара фамозно попадение за пореден път, обирайки паяжините в сглобката на вратата, пазена от Илия Николов. След фантастичното изпълнение в 35-та минута и чудесния извеждащ пас на Кристиян Иванов, Созопол поведе с 2:0 на Марица Пловдив. Две минути преди това бранителят Мурад Ибрахим откри резултата за "небесносините" облечени в бяло, след перфектна атака и неразбирателство в отбраната на гостите от Пловдив. В 33-та минута домакините откриха резултата, а Венцислав Гюзелев бе съборен от футболист на пиратите. След последвалия свободен удар и центрирането в наказателното поле на Радослав Байчев, гостите не изчистиха добре топката, а вратарят на Марица Илия Николов не се разбра с бранителите пред себе си. От това се възползва Мурад Ибрахим. Опитният бивш бранител на Хебър Пазарджик с плътен изстрел по диагонал изпрати топката в далечния ляв ъгъл на Илия Николов, а Созопол вече водеше в резултата с 1:0. Байчев отбеляза подобни попадения и при визитите на Атлетик Куклен от първия кръг, при успеха с 0:2 и преди няколко кръга, когато разочарова, само, че от по-далечно разстояние вратаря на Черноморец Мартин Теменлиев, а Созопол спечели с 1:2 в Бургас.

Гостите от Пловдив бяха като попарени. Никой не очакваше, че домакините може да поведат с два бързи гола. Пловдивчани започнаха по-предпазливо двубоя и не търсеха попадение на всяка цена. Връщаха кълбото към своя вратар, опитваха се да разиграват, както домакините обичат трайно да владеят топката в цялата среща. Възпитаниците на Борислав Караматев играха тактически, на приливи и отливи след първата третина, като имаха и своите шансове. Пиратите можеха да отбележат от няколкото свободни удари, а след почивката техен футболист излезе очи в очи с вратаря на Созопол Роман Васенев, който с чудесен рефлекс успя да опази и в този мач вратата си суха. Созопол отново не пресираше на всяка цена своя съперник, а изчакваше търпеливо атаките в средата на терена. Именно там халфовете на домакините бият съперника и почва играта на котка с мишка. Созопол можеше да си реши всичко в мача с трето попадение още преди почивката, а в началото на втората част, Кристиян Иванов нямаше късмет, след удар с глава, а топката срещна страничната греда. Главният рефер пък свири несъществуваща засада в ключов момент след почивката, а Созопол можеше да вкара трети гол и да си реши мача.

Промените в състава на Созопол бяха няколко. Опитният десен бранител на домакините Диян Лефтеров пропусна срещата заради травма в крака. Младият защитник Мариян Димитров игра в неговата зона, като се представи на ниво. Юношата на Славия Ангел Каракашев, който игра и при успеха в Смолян, отново започна в стартовите 11, а след почивката бе заменен от юношата на Локомотив Пловдив Расим Сюлейман. Нападателят Борислав Хаджиев, който лекуваше травма в крака се завърна, появявайки се след почивката на мястото на Кристиян Иванов. Георги Георгиев пък беше третета смяна за домакните. Той замени Венцислав Гюзелев.

С тези си три точки Созопол продължава с невероятното си представяне, като записа 8-а победа в шампионата и има две равенства в актива си - 26 точки на върха, с две повече от Загорец, които имат 24 след победата у дома с 4:1 над ОФК Карнобат. Момчетата на Маргарит Димов дръпнаха със 7 точки пред Марица, които имат 19 и с 9 преди трудно гостуване на Черноморец в Карлово на местния Левски. Созопол продължава да е единственият отбор без поражение вече 10 месеца и половина в шампионата, а именно последната загуба на вампирите бе в града под тепетата именно от Марица миналия сезона с 2:1, на 24 ноември 2018г. Оттогава нито един отбор не е успявал да отмъкне победата от възпитаниците на Маргарит Димов. Вратарят Роман Васенев пък вече има 9 сухи мрежи с мача за Купата срещу Черноморец Бургас, а отборът му има едва 2 допуснати гола от началото на кампанията.

В следващите три кръга от шампионата, на Созопол им престоят много тежки мачове - две поредни гостувания на Борислав Първомай и Гигант Съединение и домакинство на Розова долина Казанлък. Ако успеят възпитаниците на Маргарит Димов да запишат три победи, може да се считат за основен фаворит за спечелването на шампионата. Тази сряда пък, небесносините ще гостуват на ОФК Несебър, в среща от турнира за Купата на АФЛ. Морското дерби най-вероятно ще се играе в Несебър или в Равда, а при успех Созопол ще приеме на своя стадион "Арена Созопол" Черноморец Бургас, ако акулите отстранят ФК Камено.