Отборът на ФК Созопол, който стартира подготовката преди няколко дни за новия сезон 2019/2020 в Югоизточната Трета лига, вече се подсили с шест нови попълнения. "Небесносините", които не бяха поканени във Втора лига, а останаха в Трета се подготвят за нов щурм и атака за челната позиция и завръщане в професионалния футбол. Основен конкурент през тази кампания се очертава да е Черноморец Бургас, които правят сериозна селекция и организация. Преди началото на първото занимание, изпълнителният директор на Созопол – Румен Димов изнесе кратка реч на ръководстовото и състезателите, поставяйки и целта пред отбора – влизане във Втора лига. Пожела им успех и последва традиционният тост с шампанско, вкусна торта и шоколадови бонбони. Както по традиция, домакинът Милен Дюлгеров плисна кофа с вода за здраве и късмет преди заниманието, а след това футболистите започнаха да се потят под напътствията на помощник треньорите Петър Кюмюрджиев и Михаил Ралев.

Созопол се раздели със седем футболисти - Станимир Баев, Мартин Газиев, Трайо Грозев, Димитър Коларов, Иван Макриев, Иван Ангелов и Кристиян Козаров. Благодарности на всички за съвместната работа с пожелания за успех.

Небесносините се разминаха с Лъчезар Георгиев. Нападателят на Оборище Панагюрище няма да бъде част от отбора, а това важи и за бранителя на Марица Пловдив - Пламен Табаков. Същевременно, вчера Созопол се подсили с още едно класно попълнение - бившият нападател на Марица Пловдив, последно играл за ЦСКА 1948 - Венцислав Гюзелев. Топ нападателт на пиратите не му е нова обстановката на "Арена Созопол", след като през сезон 2014/2015 игра за вампирите.

Гюзелев е роден на 18 юни 1994г. в Пловдив, юноша на Спартак Пловдив. Защитавал още цветовете на Раковски 2011, Созопол, Марица Пловдив, с които стана и голмайстор в Трета лига с рекорден брой попадения - 31 през сезон 2016/2017. През следващата кампания той отново бе голмайстор за своя тим с най-много попадения -10, а през сезон 2015/16 отбеляза 12 гола и отново бе голмайстор на "пиратите". Заема и 5-та позиция в класацията "Футболист на Пловдив за 2017-а". За последно Венцислав игра в ЦСКА 1948.

Другото непознато име е дефанзивния полузащитник от академията на клуба - Даниел Андреев. Роден на 05 ноември 2001г.

Останалите четири нови попълнения са полузащитникът Теодор Стефанов, роден на 10 август 1991г., играл последно за в ОФК Поморие. Тео защитаваше цветовете на Созопол през сезоните 2014/2015 и 2017/2018 във Втора лига, както и в същата група за Левски Карлово и Нефтохимик. Два сезона в Б група през 2008/09 и 2009/10 има с цветовете на Родопа Смолян. Именно на него ръководството възлага големи надежди.

Другото ново име в състава на Маргарит Димов е Борислав Хаджиев, роден на 07 декември 1994, идва от Атлетик Куклен играл и за Асеновец Асеновград. Нападателят се разписа на "Арена Созопол" предния сезон при загубата на баските от "небесносините" с 2:1 дълбоко в добавеното време.

Радослав Байчев e другото ново име в състава на Созопол. Нападателят на Бдин Видин е роден на 22 март 1993г., играл преди това на два пъти в Севлиево, Литекс Ловеч, Етър Велико Търново, Локомотив Горна Оряховица и австрийските Капфенберг и Парндорф.

Останалите две нови попълнения в Созопол са юношите на Локомотив Пловдив - Ариф Ферадов и Расим Сюлейман. Офанзивният полузащитникът Ферадов, който игра за Асеновец миналия сезон е роден на 25 декември 1999г.

Другото ново име е Расим Сюлейман - отново юноша на Локомотив Пловдив, роден на 08 февруари 1999г., може да играе в офанзивен план като дясно крило, както и да помага на защитата в ролята на десен бек. Расим Сюлейман е продукт на детско-юношеската школа на "смърфовете". В Созопол ще играе като дясно крило. При подрастващите е играл още за ЦСКА, както и за немския Рот-Вайс /Есен/. Има и две повиквателни за разширения състав на юношеските национални гарнитури.

Двамата са от набора на Петър Главчев - син на Ванко 1, водени от Димитър Палазов в школата на "черно-белите", като Расим последно бе под наем за шест месеца с Петър Главчев в Рилски Спортист. Както знаете школата на Локомотив Пловдив е една от водещите в България и със сигурност новите попълнения ще помогнат на Созопол, за да изпълни целта.

На този етап това са новите в състава на Маргарит Димов.